Fri fragt v/køb over 499 dkk 15 dages returret Levering 1-3 hverdage Gratis afhentning på klinik

Seniorfoder til hunde

Hvis din hund er ved at være grå i pelsen, er den måske ikke nær så aktiv længere. Det kan være, at den stritter imod, når du vil gå en lang tur, bliver hurtigere udmattet og hellere vil hvile end lege. Er det tilfældet, betyder det også, at den ikke længere har samme foderbehov som tidligere. En ældre hund forbrænder nemlig ikke den samme mængde energi, som den gjorde i sine yngre dage, og den har derfor ikke behov for samme mængde fedt og kalorier som en junior eller voksen hund. Til gengæld har den nu behov for en kost, der blandt andet holder ledproblemer på afstand, og som indeholder den rette sammensætning af næringsstoffer til dens nuværende aktivitetsniveau. Når du skal vælge seniorfoder til din hund, bør du gå efter foder af høj kvalitet, der opfylder alle hundens ernæringsmæssige behov ud fra dens alder og vægt. 

Der findes efterhånden et enormt stort udvalg af hundefoder, og det kan godt være en udfordring at vælge det helt rette. Vil du sikre, at din hund kun får det allerbedste serveret, finder du seniorfoder af høj kvalitet fra anerkendte mærker inklusiv VetPro, Specific og Virbac hos VetPlanet. Alt vores seniorfoder er nøje udvalgt og anbefalet af vores egne praktiserende dyrlæger med mere end 30 års erfaring.

Hvorfor vælge seniorfoder?

Når det kommer til valg af hundefoder, er det vigtigt, at du vælger foder, der passer til din hunds størrelse og alder for at sikre, at den får den helt rigtige sammensætning af energi og næringsstoffer. Du finder derfor foder til de forskellige stadier i hundens liv, nemlig hvalpe- og juniorfoder, voksenfoder og seniorfoder. Det er meget forskelligt alt efter race og vægt, hvornår en hund kan betegnes som senior, dog anses de fleste hunde for at være seniorer, når de er et sted mellem 5-7 år.

Fordele ved seniorfoder

Seniorhunde er mere modtagelige overfor sygdomme og stress, og mange døjer med overvægt samt muskel- og ledproblemer. Derfor indeholder seniorfoder sunde ingredienser, som er nøje sammensat ud fra seniorhundens behov heriblandt letfordøjeligt protein, tilpassede vitaminer og mineraler samt omega-3 og omega-6, som er fedtstyrer, der hjælper med at styrke immunforsvaret og er velegnede til hunde med ledproblemer. Derudover indeholder seniorfoder en øget mængde fibre, som blandt andet hjælper med at regulere fordøjelsen samt en begrænset mængde fedt og kalorier for at undgå, at hunden bliver overvægtig.

Foruden seniorfoder findes der et stort udvalg af kosttilskud, som hjælper med at forebygge og lindre en række helbredsmæssige problemer hos seniorhunde heriblandt kosttilskud mod muskel- og ledproblemer, der styrker og vedligeholder muskler og led og holder hunden frisk og aktiv og kosttilskud mod mave-tarm-problemer, der forebygger og virker lindrene.

Køb hundefoder i høj kvalitet hos VetPlanet

Vil du sikre dig, at din ældre hund får sunde, nærende måltider, kan du med fordel købe seniorfoder af høj kvalitet hos VetPlanet. Hos os finder du altid et stort udvalg af kvalitetsfoder fra anerkendte mærker til seniorhunde i alle størrelser og racer. Alle vores produkter er omhyggeligt udvalgte af vores egne, erfarne dyrlæger baseret på både kvalitet og videnskabeligt belæg, og vi forhandler udelukkende produkter, vi med vores mange års erfaring i dyrlægebranchen selv kan stå inde for. Du er altid hjerteligt velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp eller vejledning til at vælge det helt rette seniorfoder til din hund. Du kan enten ringe på tlf. 70 16 01 01 eller benytte vores kontaktformular. Du kan desuden læse meget mere om fodring af seniorhunde i vores hundeleksikon lige her.