Fri fragt v/køb over 499 dkk 15 dages returret Levering 1-3 hverdage Gratis afhentning på klinik

Killingefoder

Giv din killing en god start på livet med kattemad til killinger. Så snart killingen ikke er hos sin mor, skal killingen have killingefoder, som både er letfordøjeligt og indeholder en masse næringsstoffer. Killinger har brug for killingefoder med et højt energiindhold for at vokse. I vores udvalg har vi både vådfoder til killinger og tørfoder til killinger. Alt foder på Vetplanet er udvalgt og anbefalet af dyrlæger.

2 produkter

Killingefoder anbefalet af dyrlæger

En lille killing, der hele tiden vokser og udvikler sig, har brug for en helt særlig sammensætning af næringsstoffer. Blandt andet har den brug for mere protein og energi end en fuldvoksen kat. Derfor er det vigtigt, at den får det rette killingefoder, der understøtter dens vækst og udvikling, så den får en god og sund start på livet.

Vil du gerne give din killing de optimale vilkår for at vokse sig stor og stærk, bør du vælge killingefoder af høj kvalitet. Hos VetPlanet finder du et stort udvalg af kvalitetsfoder til killinger fra kendte mærker heriblandt VetPro og SPECIFIC. Når du køber foder hos os, er du sikker på at gøre en god og tryg handel. Vi forhandler nemlig kun produkter, der er udvalgte af vores egne, erfarne dyrlæger.

Hvordan skal kattekillinger fodres? 

Små kattekillinger har masser af energi, og de har brug for den helt rette mængde næringsstoffer for at opnå en sund vækst. Indtil killingen er omkring 4-5 uger, vil den som regel få mælk fra sin mor. Derefter skal den langsomt vænne sig til fast føde, og når den er et par måneder gammel, vil den kun spise killingefoder. 

Sådan vænner du din killing til at spise foder 

I begyndelsen kan du blande fast foder med lidt vand for at gøre det blødere og lettere at spise. Reducer gradvist mængden af væske, så konsistensen bliver mere fast. Server en lille mængde af det våde foder på en flad tallerken eller i en lav skål. Det gør det nemmere for killingen at lappe foderet i sig. 

Det er meget forskelligt fra killing til killing, hvordan og hvor ofte den skal fodres. Dog har mange killinger bedst af at spise mange små måltider frem for få store. Læg måltiderne på faste tidspunkter for at skabe en god rutine. 

Når du fodrer din killing, skal du være forsigtig med ikke at give den for meget mad, da dens daglige energibehov ikke bør overskrides. Især når du hælder tørfoder op, skal du være opmærksom på ikke at overdosere, da tørfoder indeholder en del kalorier. Følg altid anvisningerne på killingefoderets emballage. 

Hvornår skal man skifte fra killingefoder til foder til voksne katte? 

Når killingen er cirka 90% udviklet – som regel når den er et sted mellem 6-12 måneder alt efter størrelse og race – kan du skifte til voksenfoder. Hvis din killing bliver steriliseret når den er omkring 6 mdr. kan du snakke med din dyrlæge om foderanvisningerne for steriliserede katte..

Når du skifter din kats foder, bør det altid ske gradvist over flere dage eller uger. Bland en lille mængde voksenfoder med killingefoderet og øg gradvist mængden af voksenfoder, mens du mindsker mængden af killingefoder. 

Køb killingefoder af høj kvalitet hos VetPlanet

Når du køber killingefoder hos VetPlanet, er du sikker på at gøre en god og ikke mindst tryg handel. Vi har over 30 års erfaring i dyrlægebranchen, og alle vores foderprodukter til killinger og katte er nøje udvalgte med henblik på kvalitet. Hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning til at vælge det rette foder til din killing, er du meget velkommen til at kontakte os. Det gør du enten ved at ringe på tlf. 70 16 01 01 eller ved at skrive til os gennem vores kontaktformular. Du kan desuden blive meget klogere på din lille, firbenede ven i vores store katteleksikon.