Fri fragt v/køb over 499 dkk 15 dages returret Levering 1-3 hverdage Gratis afhentning på klinik

Slankefoder til hunde

Lever din hund så godt, at den er ved at vokse ud af pelsen, ja så er det en god ide at sætte den på skrump. Er hunden først blevet overvægtig, er der nemlig stor risiko for, at den også kommer til at lide af andre sundhedsmæssige problemer, med mindre den taber fedtet. Når din hund skal smide de overflødige kilo, skal du først og fremmest finde den rette, kaloriefattige diæt, hvor hunden stadig får dækket alle sine næringsbehov. Det lyder måske som en stor udfordring – men bare rolig. Du skal ikke til at tælle kalorier i hundemad eller surfe nettet tyndt efter slankeopskrifter. Der findes allerede et stort udvalg af slankefoder til hunde i alle aldre og størrelser. Slankefoder til hunde indeholder færre kalorier end almindeligt fuldfoder samtidig med, at det blandt andet indeholder masser af fibre, der sørger for, at din hund føler til sig tilpas mæt.

Slankefoder er specielt udviklet til at hjælpe overvægtige hunde med at opnå deres idealvægt, og hos VetPlanet finder du et stort udvalg af slankefoder til hunde i høj kvalitet fra anerkendte mærker heriblandt Specific. Når du køber slankefoder til hunde hos VetPlanet, gør du en god og tryg handel. Alle vores produkter er nemlig nøje udvalgt og anbefalede af vores egne dyrlæger, som har mere end 30 års erfaring.

Hvorfor bliver hunde overvægtige?

Den primære grund til overvægt blandt hunde er den samme som hos mennesker – nemlig at hunden spiser flere kalorier, end den forbrænder. Det kan for eksempel være, at din hunds foder ikke er korrekt tilpasset til dens størrelse eller aktivitetsniveau, eller at din hund ikke får tilstrækkeligt med motion. Overvægt kan dog også skyldes underliggende problemer hos hunden. Faktisk er overvægt den mest almindelige sygdom blandt hunde, og alle hunderacer kan blive overvægtige. Det har dog vist sig, at især kastrerede og ældre hunde er i særlig risiko for at døje med for meget sul på kroppen.

En hund betegnes som overvægtig, når den vejer mere end 15 % af dens optimale vægt. Hvis din hund er overvægtig, er det vigtigt, at du reagerer, da overvægt kan medføre flere helbredsmæssige problemer hos din logrende ven blandt andet hjerte- og lungesygdomme, diabetes, mave-tarmproblemer og ledproblemer såsom gigt. Overvægt forårsager ofte en masse unødvendige gener og smerte og kan i værste tilfælde forkorte dyrets levetid. Vil du gerne give din hund de bedste vilkår for et godt liv, skal du altså holde igen med frikadellerne og i stedet hjælpe hunden til at slanke sig.

Når din hund skal på skrump

Slankefoder alene er ikke nok, når din hund skal smide overflødigt sul. Det er også vigtigt, at du sørger for, at din hund får rigeligt med motion. Selvom det kan være svært at finde motivationen frem, bliver du selv nødt til at hoppe i kondiskoene, når din hund skal tabe sig. Du kan for eksempel gå længere ture, når hunden skal luftes. Ved at gå gode, lange ture i selskab med din bløde ven, får både du og hunden rørt jer, og i får begge masser af frisk luft. Du kan også tage hunden med ud på en frisk løbetur, så længe det ikke udmatter den. Det kan desuden være en god ide at anskaffe spændende legetøj for at øge din hunds aktivitet hjemme. Jo mere du leger med din hund, jo flere kalorier forbrænder den. Samtidig får i tilbragt en masse kvalitetstid sammen. Det er dog vigtigt, at du tilpasser aktivitetsniveauet til hundens alder og sundhed. Hvis din hund er ved at blive grå i pelsen, eller den også lider af eksempelvis ledproblemer, skal du være forsigtig med ikke at overanstrenge den.

Hverken slankefoder eller motion kommer problemet med overvægt til livs, hvis din hund bliver fodret med lækkerier fra middagsbordet. Når din hund skal tabe sig, er det altså vigtigt, at den ikke spiser menneskemad. Vores mad indeholder ofte for meget fedt og for mange kalorier til de små væsner, og det kan derfor være med til at forværre problemet. Sørg i stedet for at din hund overholder sin slankediæt, og giv den gerne godbider til vægttab, når den skal belønnes.

Vedligehold hundens idealvægt

Når din hund har smidt de overflødige kilo og igen kan passe pelsen, er det vigtigt, at du sørger for, at den ikke tager på igen. For at vedligeholde din hunds idealvægt skal du sørge for ikke at droppe de gode vaner, så snart den har tabt fedtet. I stedet skal du sikre, at den fortsat får rigeligt med motion gennem daglige gåture og leg. Det anbefales ikke, du fortsætter med at give hunden slankefoder efter endt vægttab, men at du skifter til et foder, der passer til hundens alder, vægt og helbred, samt husker af afmåle portionerne korrekt, så hunden får den rette mængde. Menneskemad bør ikke stå på menuen, hverken når din hund skal fodres eller belønnes. Det kan være en god ide at holde hunden ude af køkkenet, når du laver mad, så den ikke fristes af de lækre sager i gryderne.

Køb slankefoder til hunde hos VetPlanet

Rigtig mange hunde lider af overvægt, og som ejer er det vores ansvar at hjælpe hunden med at smide de overflødige kilo. Hos VetPlanet finder du et stort udvalg af slankefoder til hunde i høj kvalitet. Vores slankefoder har et lavere fedtindhold og indeholder desuden færre kalorier end almindeligt foder. Det er derfor en uundværlig del af et vægttabsforløb. Alle vores produkter er udvalgt af vores egne, dygtige dyrlæger med mere end 30 års erfaring, og vi sælger udelukkende produkter, vi selv står inde for. Er du ikke sikker på, om din hund har behov for slankefoder, eller har du brug for vejledning til at finde det rette foder, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar med gode råd, hjælp og vejledning på tlf. 70 16 01 01. Du kan også skrive til os gennem vores kontaktformular. Kunne du godt tænke dig at blive klogere på overvægt blandt hunde, kan du læse meget mere her.